Nieuws
9 mei 2017

André Kuipers zet in 2017 ruimtevaart volop in de schijnwerpers

Het ruimtevaarttijdperk werd 60 jaar geleden ingeluid toen voor het eerst een object in een baan om de aarde werd gebracht. Astronaut André Kuipers zag hierin een mooie gelegenheid om groots uit te pakken en dit jaar het thema ‘ruimtevaart’ volop in de schijnwerpers te zetten.

Nieuws
9 mei 2017

SpaceXperience – LIVE in Ziggo Dome

SpaceXperience-LIVE geeft het publiek de kans om te ervaren hoe het voelt om een raketlancering te beleven, naar de planeten te vliegen en om astronaut te zijn. SpaceXperience-LIVE is een spektakel zoals niet eerder in deze vorm in de wereld vertoond.

Nieuws
9 mei 2017

Spaaractie Albert Heijn

In de landelijke spaaractie kunnen kinderen spelenderwijs kennismaken met het thema ‘ruimtevaart’, met behulp van de nieuwste VR/AR-technieken. Kinderen stappen met ruimtevaarder André Kuipers virtueel de ruimte in.

Nieuws
9 mei 2017

Tentoonstelling ‘Terug uit Ruimte’

Op 26 mei opent André in Space Expo Noordwijk, het bezoekerscentrum van de Europese Ruimtevaartorganisatie ESA/Estec, de nieuwe tentoonstelling ‘Terug uit de Ruimte’.

Nieuws
9 mei 2017

Space Bus

Aan het eind van 2017 staat de lancering gepland van de duurzame Space Bus. In de Space Bus kunnen schoolkinderen via VR ervaren hoe het is om onze aarde te zien vanuit de ruimte. De Space Bus gaat gratis langs scholen rijden.

Nieuws
28 april 2017

Kuipers zoekt contact

Kuipers zoekt contact is het verslag van de persoonlijke zoektocht van ruimtevaarder André Kuipers naar het antwoord op de vraag die de mens altijd heeft geïntrigeerd: Zijn wij alleen in het heelal, of krioelt het er van het leven?

Nieuws
26 april 2017

Fontaine Uitgevers en André Kuipers geven samenwerking de ruimte

Fontaine Uitgevers is bijzonder trots te melden dat ze een exclusieve samenwerking aangaan met astronaut André Kuipers. Het contract hiervoor is vandaag getekend.