is met succes toegevoegd aan uw winkelwagen.

3 vragen aan Astronaut André Kuipers

Door 27 juni 2017In de media

Spannend: zaterdag 11 november laat Ancré Kuipers met SpaceXperience-LIVE in de Ziggo Dome het publiek ervaren hoe het is om in de ruimte te zijn.

Hoe kwam je op het idee zo groots uit te pakken?

“Zestig jaar geleden werd voor het eerst een raket in een baan om de aarde gebracht. Dat moet toch gevierd worden! Ik vertelde altijd al veel over de ruimtevaart en daar is veel belangstelling voor. Ik vroeg me af: hoe kan ik nog meer mensen bereiken om te laten zien hoe leuk wetenschap en techniek zijn? Ik ben toen verschillende dingen gaan opstarten. De spaaractie bij Albert Heijn, de expositie Terug uit de ruimte in Space Expo Noordwijk, de duurzame spacebus voor scholen en straks de SpaceXperience-LIVE in de Ziggo Dome. Zo is er voor elk wat wils.”

Wat gaat het publiek meemaken tijdens de SpaceXperience-LIVE?

“Ik ga niet dansen of zingen, dat zal ik niemand aandoen, haha! Je moet het meer zien als een combinatie van info- en entertainment. Het publiek leert iets, en ervaart de spanning: de lichtjes, de lancering en terugkeer, en de mooie dingen als het noorderlicht. Al die elementen in de ruimte zijn echt fantastisch om in beeld te brengen. De Ziggo Dome wordt omgetoverd tot een ruimte vol planeten, sterren, astronauten en andere objecten. Samen beleven we zowel de schoonheid als de kwetsbaarheid van onze planeet. Ik laat de mensen het magische van de ruimte zien. We maken er een spektakel van!”

Wat wil je vooral overbrengen?

“Ik vind het vooral belangrijk dat mensen genieten, dat ze kunnen wegdromen. Dat ze even het gevoel krijgen dat ze in een andere wereld terechtkomen. Hoe zou het voelen om gelanceerd te worden? Zweven, waar lijkt dat op? Ook vind ik het erg belangrijk dat we ons bewust worden van hoe beperkt de planeet is. Hij is heel mooi, maar we hebben beperkte voorraden. We denken wel dat de bossen en zee oneindig zijn, maar dat is niet zo. Die boodschap plus al het magische van de ruimtevaart wil ik mensen met de SpaceXperience-LIVE meegeven.”