Over André Kuipers - de ambassadeur

Laten we zuinig zijn op onze planeet

Tijdens zijn ruimtemissies hing André veel en vaak bij het raam om van het uitzicht te genieten. Hij zag een wereld zonder grenzen met prachtige woestijnen, bossen, de mooiste eilanden en uitgestrekte oceanen. Een blauw paradijsje omgeven door het zwarte heelal.

↓ Lees verder

Over André Kuipers - de ambassadeur
Kwetsbare planeet

Maar hij zag ook hoe kwetsbaar onze planeet is. Hoe flinterdun de dampkring is die al het leven op aarde mogelijk maakt. Dat bossen verdwijnen omdat mensen ze kappen. Hoe luchtvervuiling boven de grote steden toeneemt en lichtvervuiling in de nacht.

↓ Lees verder

Over André Kuipers - de ambassadeur
André Kuipers Stichting

Alle activiteiten op charitatief gebied zijn ondergebracht in de André Kuipers Stichting en de Space4Kids Club.

De André Kuipers Stichting en de Space4Kids Club werken momenteel aan een nieuw project met als doel: het introduceren van het overview effect bij kinderen in heel Nederland met een unieke beleving: de SpaceBuzz Foundation. Wanneer kinderen ondervinden hoe prachtig en bijzonder onze planeet is, maar ook hoe kwetsbaar, zullen ze zuiniger met haar omgaan.

↓ Lees verder

Over André Kuipers - de ambassadeur

Onze samenleving

Daarnaast is André ambassadeur voor organisaties die zich inzetten voor biodiversiteit en duurzaamheid: Wereld Natuur Fonds, Rode Kruis Prinses Margriet Fonds, Justdiggit en Stichting Natuurwijs.
Met zijn achtergrond als arts, maar ook als vader, zet André zich tevens als ambassadeur in voor zieke kinderen via de Stichting Hoogvliegers, het Emma Kinderziekenhuis en de WE Foundation.

Over André Kuipers - de ambassadeur
Organisaties

Naast zijn werkzaamheden voor de Europese Ruimtevaartorganisatie ESA en de diverse goede doelen die hij steunt, is André verbonden aan de volgende organisaties ter promotie van wetenschap en techniek:

  • Raad van Toezicht KNMI
  • Bestuur Space Expo Noordwijk
  • Bestuur Association of Space Explorers ASE-Europe
  • Ambassadeur van het Techniekpact
  • Ambassadeur van het Weekend van de Wetenschap
  • Ambassadeur Internationale Jeugd Olympiade IJSO-2017
  • Ambassadeur St. Outdoor Medicine
  • Ambassadeur Next Nature Network

Ga verder naar André de astronaut →