is met succes toegevoegd aan uw winkelwagen.

André beantwoordt vragen van Veronica-luisteraars

Door 5 juli 2018Nieuws
Radio Veronica

André beantwoordt vragen van Veronica-luisteraars

Denk je echt dat we ooit op Mars gaan wonen? Geloof je in buitenaards leven? Ga je nog een keer terug de ruimte in? Kun je lichamelijk wel tot rust komen in gewichtloosheid? Vorige week gaf André Kuipers het antwoord op deze en een hele hoop andere vragen van Veronica-luisteraars in de studio bij Giel Beelen. Dat deed hij live op de radio en de webcam, en daarna ook nog op Facebook.

Een verstopte neus in de ruimte?
De vragen van luisteraars gingen over allerlei diverse ruimte-onderwerpen, van buitenaards leven en wonen op Mars tot het leven aan boord van het ISS, waar veel astronauten last hebben van een permanent verstopte neus.
“Dat komt omdat het vloeistof in je lichaam verschuift”, aldus André als antwoord op een vraag hierover. “Er zit nu redelijk veel vocht in ons onderlijf dat naar beneden getrokken wordt door het gewicht. In de ruimte verdeelt dat zich en krijg je veel meer vocht in je bovenlichaam. Dat geeft een beetje een verkouden gevoel.”

Heb je ook gedroomd in de ruimte?
Op de vraag of André ook dromen heeft gehad in de ruimte, vertelde hij dat hij tijdens zijn tijd in het ISS vooral van thuis droomde. “En ik heb ook een keer een nachtmerrie gehad”, aldus André. “Ik werd wakker, maar toen was ik in mijn slaap omgedraaid in mijn cabine. Dus ik wist totaal niet meer waar de uitgang was, waar onder en boven was. Gelukkig zag ik ergens een led-lampje branden van mijn computer en toen dacht ik: ‘O ja, daar moet ik ongeveer heen.’ Dat was een hele rare ervaring.”

Kijk de uitzending terug
Een compilatie van de uitzending is hier terug te luisteren en te kijken. Na de uitzending gingen André en Giel nog even door op Facebook. Die stream kijk je hier terug.