is met succes toegevoegd aan uw winkelwagen.

Fontaine Uitgevers en André Kuipers geven samenwerking de ruimte

Door 26 april 2017Nieuws
Exclusieve samenwerking

Fontaine Uitgevers en André Kuipers geven samenwerking de ruimte

Fontaine Uitgevers is bijzonder trots te melden dat ze een exclusieve samenwerking aangaan met astronaut André Kuipers. Het contract hiervoor is vandaag getekend. De samenwerking zal resulteren in een compleet boekenprogramma voor jong en oud met als bovenliggende thema’s ruimtevaart, wetenschap en techniek.

De eerste specials verschijnen half mei en richten zich op kinderen in de leeftijd van 3 tot 12 jaar. In september zal bovendien het derde prentenboek verschijnen in de reeks belevenissen van André het astronautje met de titel André het astronautje – terug naar de aarde.

Uitgever Martin Fontijn over deze samenwerking: ‘André Kuipers is een goede bekende van onze uitgeverij, sinds wij met succes het boek Missie Delta uitbrachten. Dit was het beeldverslag over Andrés eerste ruimtereis naar het ruimtestation ISS in 2004.

Vanaf dat moment kwamen wij André regelmatig tegen tijdens evenementen en boekpresentaties en het was onze stille hoop om opnieuw een mooi boek met hem te maken. Dat we nu met André een heel boekenprogramma aan het inrichten zijn, als onderdeel van ons kind- en jeugdboekenfonds, stemt ons heel gelukkig! Hier doe je het als uitgever voor: de wereld net een beetje mooier maken met boeken zoals deze!’

André Kuipers: ‘Er valt nog zo veel te vertellen over ruimtevaart, wetenschap en techniek. Mooie avonturen te over! Ik vind het prachtig dat Fontaine Uitgevers deze onderwerpen met ons team in verrassende boekvormen gaat vatten. We zijn van plan de komende jaren iedereen, van jong tot oud, te enthousiasmeren voor ruimtevaart en onderwerpen als duurzaamheid op een leuke manier onder de aandacht te brengen!’

André Kuipers had als kind één grote wens: de ruimte in gaan. In 2004 was het zover: André maakte zijn eerste ruimtereis. Eind 2011 werd hij opnieuw gelanceerd om meer dan zes maanden te gaan wonen en werken in het internationale ruimtestation ISS. Tijdens deze lange missie bedacht hij André het astronautje, het eerste boek dat in de ruimte is geschreven.