Over André Kuipers - de spreker

Van arts naar astronaut

André Kuipers (1958) is de eerste Nederlander met twee ruimtemissies op zijn naam. Zijn tweede missie was op dat moment de langste Europese ruimtevlucht in de geschiedenis. In totaal bracht de ESA-astronaut 204 dagen in de ruimte door: elf dagen tijdens missie DELTA in 2004 en 193 dagen tijdens de PromISSe missie in 2011/2012.

Boek André als spreker

↓ Lees verder

Over André Kuipers - de spreker
In de ruimte

Na jaren van training in Houston, Moskou, Keulen, Montreal en Tokio werd André, samen met een Russische en Amerikaanse collega, op 21 december 2011 gelanceerd met een Russische Sojoez-raket. Twee dagen later arriveerde hij in het internationale ruimtestation ISS om daar een half jaar te wonen en te werken. Aan boord was hij naast arts en wetenschapper ook boordingenieur, docent, klusjesman en schoonmaker. Op 1 juli 2012 keerde André terug en landde met zijn ruimtecapsule in de steppe van Kazachstan.

↓ Lees verder

Over André Kuipers - de spreker

Van jong tot oud

André Kuipers spreekt voor een grote diversiteit aan toehoorders, van jong tot oud en met zeer uiteenlopende achtergronden. Vanuit zijn ervaring zoomt hij desgewenst in op verschillende aspecten die zijn verbonden met de fascinerende wereld van de bemande ruimtevaart.

↓ Lees verder

Over André Kuipers - de spreker
André spreekt over
  • Ruimtevaart
  • Technologie en innovatie
  • Duurzaamheid
  • Motivatie en inspiratie
  • Medische aspecten
  • Energie en de toekomst
Boek André als spreker

Ga verder naar André de ambassadeur →