is met succes toegevoegd aan uw winkelwagen.

Filmpremière Beyond in Ziggo Dome

Door 20 maart 2024Nieuws
Filmpremière

Beyond in Ziggo Dome

Op 4 oktober 2024 gaat de film Beyond, waarmee André Kuipers zijn regiedebuut maakt, feestelijk in première in Ziggo Dome Amsterdam. Als onderdeel van een internationaal astronautencongres in ons land, vindt de grootste Nederlandse filmpremière ooit plaats. André Kuipers presenteert aan onder meer 100 collega-astronauten uit de hele wereld zijn unieke muzikale filmervaring Beyond op een 22 meter breed filmdoek in Ziggo Dome. In Beyond toont André de oneindige schoonheid van onze aarde, gezien vanuit de ruimte door de ogen van een astronaut. Beyond is vanaf 10 oktober in heel Nederland in de bioscoop te zien.

Bestel hier je tickets

Muziek van Vangelis en Armin van Buuren

Beyond is een meeslepende sound & vision experience waarin beeld en muziek naadloos op elkaar aansluiten en zorgen voor een betoverende bioscoopervaring voor jong en oud. De wereldberoemde Griekse muzikant, componist, songwriter en producer Vangelis (bekend van onder meer befaamde filmmuziek voor Chariots of Fire, Blade Runner, 1492: Conquest of Paradise en Alexander) en goede vriend van André, werkte tot zijn overlijden met veel enthousiasme samen met Kuipers aan de film. Beyond bevat maar liefst 40 songs uit het rijke oeuvre van Vangelis dat zes decennia omspant. Daarnaast produceerde Armin van Buuren speciaal voor Beyond een cover van Vangelis’ track Pulstar, die op 27 september als single zal worden uitgebracht.

Astronautencongres

Tijdens het astronautencongres van 30 september t/m 6 oktober is André gastheer van ruim 100 collega-astronauten in Nederland. Het congresthema ‘Generation Space – shaping the future together‘ belicht het cruciale belang van ruimteverkenning voor een veilige en duurzame toekomst van ons allen. Het congres omvat een scala aan activiteiten, waaronder lezingen, panelgesprekken en interactieve sessies met astronauten. Op de aangewezen “Community Day” zullen astronauten in heel Nederland scholen, universiteiten en instituten bezoeken. Tijdens het Beyond live event in Ziggo Dome nemen de astronauten deel aan een uniek, eenmalig voorprogramma waarin ze hun ervaringen delen met het publiek.

De ontmoeting tussen André en Vangelis

Het is tijdens zijn tweede ruimtemissie dat André voor het eerst Vangelis ontmoet, via een tweezijdig videogesprek. Vangelis speelt live piano voor André en André laat Vangelis genieten van zijn ongelooflijke uitzicht op de aarde. Uit deze kennismaking ontstaat een warme vriendschap. Het sporten in gewichtsloosheid doet André op de energieke muziek van Armin, die een van zijn tracks opdraagt aan André. Voor Armin, als kind al geïnspireerd door Vangelis’ muziek, is de ontmoeting met de ‘Godfather van de elektronische muziek’ een bijzonder moment bij de totstandkoming van Beyond. Naast een lofzang op onze planeet is Beyond óók een postuum eerbetoon aan de wereldberoemde componist Vangelis.

Bestel hier je tickets