is met succes toegevoegd aan uw winkelwagen.

André Kuipers in de studio bij Radio 538

Door 13 april 2018In de media
Radio 538

Op de internationale dag van de ruimtevaart is André Kuipers in de studio. Hij staat binnenkort in SpaceXperience: into the future in de Ziggo Dome! We vragen hem het astronautenpak van het lijf!

Bumpy ride
Terugkomen op aarde gaat er vlammend aan toe door de wrijving die ineens ontstaat met lucht. Je gaat met 28.000 kilometer per uur. En in de ruimte verblijven heeft z’n weerslag op je spieren en botten. Al met al krijgt je lijf dus nogal wat te verduren.

Wat de ruimtevaart ons heeft gebracht
De raket-technologie is begonnen met een V2-raket van het Nazi-regime. Dus om nou te zeggen dat het alleen goede dingen heeft gebracht, nee. Maar inmiddels wordt sience fiction steeds meer fact fiction. Vroeger was het ondenkbaar dat we overal konden bellen met een mobiel, maar nu is het de gewoonste zaak van de wereld. De ruimtevaart wordt dat nu ook steeds meer.

Stukje geschiedenis
Joeri Gagarin was op 12 april 1961 de eerste mens in de ruimte. Vandaar dat deze dag tot de internationale dag van de ruimtevaart is gebombardeerd. Een paar jaar later vond de eerste reis om de maan plaats en zagen de ruimtevaarders van toen voor het eerst de aarde achter de maan opkomen.