is met succes toegevoegd aan uw winkelwagen.

André Kuipers zet in 2017 ruimtevaart volop in de schijnwerpers

Door 9 mei 2017Nieuws
60 jaar ruimtevaart

André Kuipers zet in 2017 ruimtevaart volop in de schijnwerpers

Het ruimtevaarttijdperk werd 60 jaar geleden ingeluid toen voor het eerst een object in een baan om de aarde werd gebracht. Astronaut André Kuipers zag hierin een mooie gelegenheid om groots uit te pakken en dit jaar het thema ‘ruimtevaart’ volop in de schijnwerpers te zetten. André bundelt de krachten met andere partners om zijn missie uit te voeren, namelijk het enthousiasmeren van de jeugd voor ruimtevaart en techniek en vertellen hoe mooi, maar ook hoe kwetsbaar onze planeet is.

André trapt 15 mei af met een landelijke spaaractie bij Albert Heijn rondom ruimtevaart en duurzaamheid met behulp van de nieuwste VR/AR-technieken, vervolgens opent hij 26 mei in Space Expo Noordwijk een nieuwe tentoonstelling ‘Terug uit de Ruimte’. In november zoekt André met de unieke belevingsshow ‘SpaceXperience – LIVE’ letterlijk de ruimte op door de Ziggo Dome te transformeren in een universum vol planeten en sterren. André sluit het ‘ruimtevaart’-jaar af met de lancering van de duurzame Space Bus, waarin schoolkinderen via VR kunnen ervaren hoe het is om de aarde te zien vanuit de ruimte.

André: ”Ik heb tot mijn doel gemaakt om zoveel mogelijk mensen te vertellen hoe schitterend onze planeet is, maar ook hoe kwetsbaar. Bestaande en nieuwe technologie helpen ons om ruimte te geven aan onze aarde en deze voor toekomstige generaties schoner en duurzamer te maken. Voor deze missie krijg ik nu de ruimte.”