is met succes toegevoegd aan uw winkelwagen.

Metro Nieuws

Wegens groot succes in 2018 nieuwe show SpaceXperience-LIVE

 

André Kuipers verandert Ziggo Dome in het heelal

Astronaut André Kuipers heeft 40.000 mensen dit weekend meegenomen op een reis langs sterren, planeten en vliegende objecten. De Ziggo Dome was tijdens drie uitverkochte shows SpaceXperience Live van een concerthal in het heelal veranderd.

De voorstelling van Kuipers werd dit jaar bedacht om te vieren dat de ruimtevaart zestig jaar bestaat. In oktober 1957 kwam voor het eerst een satelliet in de baan om de aarde, de Spoetnik-1 van de Sovjet-Unie. De eerste SpaceXperience was zo’n succes dat van de geplande show gelijk drie voorstellingen werden gemaakt.

SpaceXperience 2018

Inmiddels is duidelijk dat André Kuipers het publiek ook volgend jaar meeneemt in een ruimtespektakel, dan SpaceXperience 2018 – into the future LIVE geheten. De voorverkoop voor de nieuwe ruimtereis op 3 november is al begonnen.

André Kuipers is zelf twee keer in de ruimte geweest. Hij bracht in 2004 andere halve week door in ruimtestation ISS. Daar woonde hij ook van december 2011 tot juli 2012. Een derde keer zijn astronautenpak aantrekken zit er vermoedelijk niet in.

Op naar Mars

„Maar”, zo zegt Kuipers nu, „SpaceXperience-LIVE voelt voor mij als een compleet nieuwe missie naar de ruimte. De voorbereidingen in het afgelopen jaar waren heel spannend. Met een groot team van experts werkten we naar de lancering toe van een ultieme space-experience. Het was zo’n bijzonder spektakel dat ik me nu al verheug op onze samenwerking voor een volgend avontuur: een toekomstige reis door het heelal. Wat zit eraan te komen? Reizen naar Mars en verder! Het zijn onze next steps in de ruimte.”

Foto’s: Bart Heemskerk

https://www.metronieuws.nl/nieuws/showbizz/2017/11/andre-kuipers-verandert-ziggo-dome-in-het-heelal