is met succes toegevoegd aan uw winkelwagen.

Zomer 2018: een Sizzling Summer of Space

Door 5 juli 2018Nieuws
Bijzondere ruimtevaartactiviteiten

Zomer 2018: een Sizzling Summer of Space

De zomer van 2018 is in Zuid-Holland – dé ruimtevaartprovincie van Nederland – omgedoopt tot de Sizzling Summer of Space. In de steden Delft, Den Haag, Leiden en Noordwijk worden van april tot augustus bijzondere ruimtevaartactiviteiten georganiseerd. André Kuipers trapte het programma af en is deze zomer betrokken bij diverse activiteiten.

Zomerschool
Veel van de activiteiten van de Sizzling Summer of Space hangen samen met het Space Studies Program van de International Space University. De 31e editie van dit zomerschoolprogramma voor ruimtevaartprofessionals strijkt in 2018 in Nederland neer.
Deelnemers aan het programma leren in de komende maanden alles over de ruimtevaart, variërend van wetenschap, techniek en wetgeving tot ondernemerschap, de menselijke prestaties in de ruimte en toepassingen uit de ruimtevaart. Gedurende de zomer vliegen 150 astronauten en andere ruimtevaartexperts van over de hele wereld naar Nederland om hier les te geven.

Astronautenpanel
Ook André Kuipers is van de partij. Naast de opening eind juni maakte hij op 2 juli onderdeel uit van een speciaal astronautenpanel. Samen met Paolo Nespoli (Italië), Nicole Scott (VS), So-Yeon Yi (Korea) en ISU-president Walter Peeters sprak hij bij Space Expo in Noordwijk. De live-registratie is hier terug te kijken

Robotwedstrijd
Op 14 juli is André daarnaast aanwezig bij de ISU Robotics Competition bij het Science Center Delft. Tijdens deze jaarlijkse robotcompetitie bouwen deelnemers hun eigen LEGO Mindstorms-robots, die gems moeten verzamelen en obstakels moeten ontwijken.
Tijdens de competitie testen de deelnemers hun robots en houden ze een wedstrijd. André verzorgt het welkomstwoord. Publiek is tijdens de competitie van harte welkom.

Talloze evenementen
Tijdens de Sizzling Summer of Space worden er in Delft, Den Haag, Leiden en Noordwijk talloze evenementen georganiseerd. Zo is het in Noordwijk mogelijk je eigen ruimtevaartselfie te nemen en is er in Delft een tentoonstelling over satellieten te bezichtigen.
Kijk voor een compleet overzicht van alle evenementen van de Sizzling Summer of Space op sizzlingsummerofspace.nl.