De kidszone is speciaal ingericht voor alle jonge astronauten. Elke dag ontvangt André talloze vragen via de e-mail of per post van kinderen die graag iets willen weten over ruimtevaart, techniek of wetenschap of een spreekbeurt willen houden over een van deze onderwerpen. Omdat André onmogelijk al deze post persoonlijk kan beantwoorden hebben we deze pagina ingericht met materiaal voor spreekbeurten en presentaties.

Download hier de speciale Powerpoint template!

Wil jij ook graag je spreekbeurt houden over de ruimte? Dan is het 101 vragenboek van André Kuipers en Sander Koenen het perfecte boek voor jou! Je leert van alles over de ruimte en het heelal of over leven in het ISS en je vindt heel veel nuttige informatie die je kunt gebruiken voor je spreekbeurt.

Je kunt het boek via de bibliotheek lenen of via onze webshop bestellen. We hebben ook een lesbrief gemaakt dat bij het boek hoort. Die kun je hier downloaden. Als je ook het antwoordenblad wilt ontvangen vraag dan aan je juf of meester om een mailtje te sturen naar vragen@andrekuipers.com

Download hier de lesbrief voor het boek 101 vragen aan André Kuipers

Van André is veel beeldmateriaal beschikbaar. Hieronder hebben we een kleine selectie foto’s opgenomen uit zijn eigen collectie. Ben je op zoek naar meer foto’s? Een deel van de foto’s die André zelf maakte tijdens zijn periode in de ruimte is te vinden via zijn Flickr pagina. Daar zijn ze ook in hoge resolutie te downloaden. Daarnaast is de beeldbank van ESA een goede bron. Ook hier zijn foto’s in hoge resolutie te vinden.